Tentang Ted

My photo
::Kota Bharu::, Malaysia
::ObSeS With My AdaM.Luv My Hubbie:: Luv My Family ::

Tuesday, September 29, 2009

Lembu pun tak boleh jaga ..Mcmana nak jaga rakyat..

Ishhkkk

Entry ini pasal POLITIK...
Hanya menonjolkan kebenaran
SHAH ALAM - Baru sahaja sebulan demonstrasi secara aman oleh 200 penduduk Seksyen 23, Shah Alam yang dicemari dengan insiden mengarak kepala lembu di hadapan Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah pada 28 Ogos lalu, sekali lagi lembu diarak ke bangunan yang menempatkan kompleks pentadbiran kerajaan negeri di sini semalam.
Kali ini, 75 ahli Persatuan Penternak Ruminan Negeri Selangor berarak di hadapan pintu masuk utama bangunan itu membawa 30 kenderaan termasuk lori dan trak pikap yang memuatkan lembu, kambing dan tong susu.
Pengerusinya, Samad Kassim bekata, demonstrasi secara aman itu diadakan kerana tidak berpuas hati dengan kelewatan kerajaan negeri menangani masalah yang dihadapi dua ahli persatuan itu dalam kejadian pada malam Khamis lepas.


Dalam insiden itu, ladang ternakan yang menempatkan lebih 300 ekor lembu dan kambing di Lembah Sungai Tua Hulu Yam ditenggelami air dan sampah sarap apabila sebuah takungan yang terletak berhampiran ladang itu pecah dan menghanyutkan sampah sarap dari sebuah kawasan pelupusan sampah berdekatan pada pukul 8.50 malam.
Sehingga semalam, tidak ada wakil rakyat atau Exco Selangor, Yaakob Sapari turun ke tempat kejadian bagi melihat tempat tragedi itu dan menghulurkan bantuan kepada penternak, katanya kepada pemberita.

dipetik dari akhbar kosmo

No comments: