Tentang Ted

My photo
::Kota Bharu::, Malaysia
::ObSeS With My AdaM.Luv My Hubbie:: Luv My Family ::

Sunday, May 23, 2010

6 penumpang+1 Pemandu

Selama dah masuk tahun ke-3 Ted tinggal di Kota Bharu ni,
Minggu lepas barulah Ted berpeluang ke
Kopitiam yg 'Soho' di Kota Bharu nie.
Punca nya ialah kerana 2 orang pelajar perempuan
Ted nak beli roti dan nasi di Hayaki.
Katanya bosan dan tak s**ap makan di as***a..
Yang Ted pula tawarlah untuk bawa mereka ke sana.
Bukan nya apa..selera budak ni jangan di sekat-sekat.

Wallpaper dalam kedai

Antara yang di 'order'
-Nasi Ayam Gulai
-Nasi Lemak Ayam
-Pulut Mangga
-Kentang goreng
Air Bandung
-Air Lemon
-Teh Ais
-Milo Ais
Memang menyelerakan tengok budak-budak ni makan
Rasanya nikmat sungguh bila dapat
pi makan kat luar/kedai

Yang 'best' nya .. perginya 6 orang.
Jangkaan Ted budak 2 orang sahaja
Rupa-rupanya yang tunggu di pagar
6 orang.
Campur driver ini 7 orang..
huhuu...
4 org duduk di belakang..[siap beriba]
yang dua orang lagi di depan+driver 3 orang..
Hebat sungguh KANCIL 660 Ted nie...
Memang lucu tapikan
Inilah saat gembira KAMI..
Mujurla anak-anak dara nie saiz XS dan S sahaja.

Mujurlah pintu pagar sekolah dengan Hayaki ni dekat
1 kali konar sahaja dah sampai..
Kalau masuk bandar
Mahu En Polisi atau JPJ tahan..

Buat apa diam-diam ajer..

Apa yang di buat sorang-sorang atas katil dalam bilik..
Jeng...Jeng..Jeng....

Friday, May 21, 2010

::Cerita Hari Guru::

Cikgu Nurul
16 hb Mei 2010
Adalah sambutan Hari Guru SeMalaysia.
Ted Suka Jadi Cikgu...blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
Tahun ini berbeza sungguh sambutan nya pada diri Ted.
Perayaan kali ini di sambutan bersama
rakan sekerja dan murid2 di sekolah baru..
Memang menggembirakan dan memberi Ted satu semangat
baru dalam usaha menjadikan
Pelajar Pekak yang Berilmu..


Monday, May 10, 2010

M-O-T-H-E-R















I LOVE MY MUM...
I LOVE TO BE A MUM..

M - O - T - H - E - R
"M" is for the million things she gave me,
"O" means only that she's growing old,
"T" is for the tears she shed to save me,
"H" is for her heart of purest gold;
"E" is for her eyes, with love-light shining,
"R" means right, and right she'll always be,
Put them all together, they spell
"MOTHER,"
A word that means the world to me.

Sunday, May 9, 2010

Ais Batu Campur



Ted pergi beli Ais Batu Campur (ABC) di Kubang Kerian
Makcik jual ni masih menggunakan cara lama
iaitu dengan menggunakan tangan untuk memarut ais batu..
Perhh..macam nak try cuba test ajer..

Monday, May 3, 2010

Adam dan BasketBall


Akhirnya
ADAM dah dapat score markah.
Dah dapat masukkan bola ke dalam jaring..
My Good Boy

Bila Adam dapat masukkan bola ke dalam jaring,
Ini bermakna Adam dah dapat tumpukan
perhatian dengan baik. Dia dapat 'target'
bola di tangannya mesti dimasukkan
ke dalam jaring..
Kondinasi mata, tangan serta tumpuan minda yang baik..
ALHAMDULILLAH..