Tentang Ted

My photo
::Kota Bharu::, Malaysia
::ObSeS With My AdaM.Luv My Hubbie:: Luv My Family ::

Tuesday, December 15, 2009

06-12-2009

..

Hari : Ahad
06-12-2009
Hari Majlis Kesyukuran Perkahwinan
Aika dan Yusry
Tema : Ungu
Tempat : Belakang SIC, Telipot, Kota Bharu
Bersanding di pelamin bertema ungu+putih
Ecah dan nana jadi pengapit



Pasangan Pengantin Baru
En Hasnor jadi penyambut rombongan pengantin lelakiWaahh.. gelak besar nampakMy AdamCik yah dengan Aimi..Nyanyi lagu apa tuPengantin bersama ibu bapa kedua-dua belah pihakKeluarga ungu Ted.. eermm Adam takde sebab tidoBukti Adam tidur dengan Cik PahMacam blur je Adam tengok orang ramai datangdengan Bani selaku juru tangkap gambar majlis Bunting di design oleh En Hasnor
Adam di dukung oleh abahnya
Me wit my Ibu
Keluarga Ted yang datang dari Cheras
Goodbye Kiss from Nek Bu
Saat sedih dah nie.. Mak bertalu-talu kiss cicit dia nieCium lagi...
Adam buat muka sayu nak ikut samaCium lagi... :(Bersama mama dan En Hasnor
Suka sangat gambar ini..
Pose istimewa Adam
Cik Yah..
Selaku tuan rumah ..
Naik rumah baru
En Hassan dan Pn Tina
Abah dan Mama
En Hasnor dan Pn Nurul
Bie and Ted

Monday, December 14, 2009

03-12-2009

03-12-2009
Majlis Pernikahan Adik Ipar Ted
Hafiza Rafiqah dengan Yusry
Majlis dibuat selepas Magrihb. Dalam lingkungan jam 8.30 malam
Malam tu juga diadakan solat hajat dan majlis kesyukuran Cik Yah naik rumah baru

Pengantin lelaki di nikahkan oleh Iman 1 Masjid Telipot.
Upacara pembatalan air sembahyang.
Ted,En Hasnor.. Adam..time ginielah tak nak pandang kamera
Adam dengan Kakchik nya
Dengan adik2 ipar[berbaju melayu merah] dan saudara yg lain
Bergambar depan pelamin.
Tema lelaki merah, perempuan pink

Family Ted
Dengan mama dan ee
Nak duk atas pelamin malu..duk kat tangga jer lah
Ted sekeluarga dan pengantin baru
Abah dan mama naik pelamin lagi sekali
Kami nie jadi dayang2 jer..
huhuhu

Banyak cerita dalam satu entry..

Salam kepada semua
Lama sungguh rasa tak menulis dalam blog sendiri.
Alasan standard la SIBUK
ntah sibuk dengan apa pun tak tau.
Bila tak cukup bahan nak post, tangguh dulu..
Last2 lama sungguh tak menulis..( menaip sebenarnya)

Mula dari awal cuti sekolah, Ted,Hubbie dan Adam balik ke Cheras, Beraya Haji di sana.
Tak lama balik sebab perlu kembali ke Kota Bharu untuk urusan
persiapan kenduri adik ipar Ted, Aika.

Lepas ajer kenduri ke dua-dua belah pihak, Ted dan keluarga Hubbie nak ke Penang
Untuk bercuti-cuti sambil melancong lencong
Selepas itu pula Ted akan kembali ke Cheras untuk sambung cuti di sana pulak.
Dalam perancangannya Ted,hubbie,Adam,Mak dan Umi nak ke Sandakan,Sabah
Ini pula program bercuti dengan family Ted pulak..
Selepas itu tak tahu pulak kemana dan apa akan berlaku..


Thursday, December 10, 2009

3 MINGGU TERDIAM DIRI

3 minggu
BLOG TED ini tertutup rapat...
Insyallah lepas ini TED akan kembali menulis semula

Sunday, November 15, 2009

Malam Sabtu hari ini

Dah agak lama KAMI tak keluar jalan-jalan waktu malam
Jadinya malam ni KAMI keluar ke Billion dan KBMALL
Mulanya ke Billion. Ayah Adam nak beli Games PS3.
Dapat la satu yang terbaru..
Need for Speed -SHIFT-.. Games kereta..
Tak best sebab TED tak minat..
Tapi TED berminat nak dapatkan Wii..
Macam best jer.. Boleh gak main sambil xcise...
Tanya harga tadi RM900++

Bulih main tinju2.. best..best..best..

Dari Billion kami ke KBMALL.
Jalan-jalan cuci mata jer..
Sambil2 nak tengok Hp Satio dan laptop
Huhuhu..Ted pernah cakap kan HP idaman Ted
S.A.T.I.O. Sony Ericcson
Harganya : RM 2480 Original Set
fuhh... Pinar gak mata tgok harganya
Tapi itu lah MY DREAM HP..
I want it..I want it..
heheee... Bulih ker...
En Hasnor cakap 'ikut sukalah'

Leka berjalan sampai tak ingat perut si anak bujang tu dah keroncong
Kesian Little Prince Mami
Kononnya nak pi makan Pizza Hut, tapi
tengok jam dah hampir pukul 10 malam..ishkk tak sempat dah
KBMALL nak tutup.
kononnya nak makan di tepi sungai Kelantan, tapi memikir
takut ADAM embun malam pulak
Tak elok anak kecil terdedah malam-malam
Kalau demam nanti kita gak yang susah.
Last-last kami menuju ke Mc'D 24Jam di Bandar KB
Order ke Adam kentang+burger+milo panas Large
Milo tu Adam sorang yang perabih-Lapor sangat-
kentang makan lah sikit
Daging burger +roti pun makan la sikit..
Perut kenyang baru lah nampak air muka ADAM ceria semula
Pulak dapat main di mini playground kat situ
Lagi lah gumbira hatinya..

Balik rumah ajer..main kejap dengan tabung Nuri edisi UpinIpin dia..
Main dengan bola... Puas main tukar pampers..
Minum susu..last2 beradu dengan lenanya..
Bukan senang melayan karenah anak kecil yang makin bijak ni..

mana tau ada rezki..
Satio bakal dalam tangan
AMIN..
^_^


Saturday, November 7, 2009

AWANG DAN MINAH


TED baru belikan untuk ADAM sepasang ikan laga berwarna biru. ADAM suka pada haiwan-haiwan ternakan nie. Dari Lembu,Arnab,Burung hingga ke semut dan nyamuk ADAM dah pandai sebut bila nampak haiwan-haiwan ni.
TED namakan AWANG dan MINAH
kenapa...Entah saja nak nampak tradisional sket nama tu..
Harapnya AWANG dan MINAH menjadi pasangan yang bahagia dan melahirkan BANYAK2 zuriat lagi ....

B.A.N.J.I.R

Dalam jam 5.00 petang tadi,
Hubbie ajak TED dan ADAM untuk bersiar-siar
Tengok air katanya.
Destinasi yang En Hasnor bawa adalah di tepi sungai Kelantan
Di Tambatan di Raja.
Terbeliak juga mata TED bila tengok air yang dah melimpah
dan air sungai mengalir deras.
Memang ramai orang di tepi-tepi jalan
untuk melihat fenomena banjir ini.
Pulaknya hari ini cuaca cerah dan mengizinkan
penduduk menjalani aktiviti berjalan-jalan bersama keluarga
Memang seronok tengok..
Ada orang berniaga di tepi jalan berhadapan dengan Muzium Perang
Antara yang di jual
-keropok lekor[ sedap sungguh, tapi rugi plak beli RM1 jer]
- air-air minuman [ beli air anggur satu, share 3 mulut ^-^]
- sotong bakar [ fevberet nie..beli 5 ekor yg kecil =RM5]
-Jagung bakar[ sedap jugak.Hubby beli 1 jer,kerat share 2 mulut]
dan yang paling Femes
KACANG REBUS
tapi TED tak beli pun sebab tak suka makan sangat.
Apa pun memang seronok tengok suasana banjir ni
Namun di sudut hati TED
berasa kasihan kepada mangsa2 banjir ni.
Tapi kata hubbie, penduduk KB ni
seronok bila banjir
Boleh jadi pesta di sini. Tunggu dalam 2-3 hari ni pulak
Jika hujan lebat lagi
Pasti KB menjadi seperti Bandar dalam air..


Ada penduduk berperahu untuk membantu menghantar penduduk ke rumah
mereka setelah jalan raya tertutup dengan
air yang melimpah dari sungai sebelah.


Selamba ajer anak dara keciknie berendam dlm air.
Adam mami nak juga main air
tapi TED tak benarkan. Taknak Adam gatal kaki ke ,kudis ke..
Air ni kan tak terjamin bersihnya..

Sini lah di namakan Tambatan di Raja,Kota Bharu.
Air sungai yang melimpah ke jalan raya.
Air sungai nun di sana deras mengalir

Kata hubbie : jika hujan lagi esok lusa, maknanya tak ke
sekolah lah dia sebab jalan menghubungkan ke sekolah
[KedaiBuloh] tertutup dengan air banjir
di kawasan Penambang.

Kata kawan Ted di Penambang: Meh lah datang
main air.
Paras peha dah nie.
Kata Ibu Ted di talian telefon tadi : Jangan bagi ADAM
main air banjir. Apa-apa jadi nati kan susah.

Berhati-hatilah di musim BANJIR ini.
Penyakit pun akan banyak menular

Wednesday, November 4, 2009

Hujan Oh Hujan

'Erni, angkat jemuran, hujan dah turun.....'
(dialog dari cerita Pendekar Bujang Lapok)

Dalam minggu ini sahaja,
hujan turut dengan lebat
mungkin ini petanda akan banjir
B.A.N.J.I.R????

Tak pernah TED merasai suasana banjir ini.
Mujur la kawasan rumah TED ini kawasan tinggi
JIka di bahagian Kg Bwh Lembah tu agaknya mungkin
dah sibuk2 kemas dan simpan barang-barang di tempat yang selamat.

Kata rakan-rakan sekerja TED
Musim banjir orang di Kelantan ini bergembira
Bergembira bermain air terutama nya anak-anak kecil lah
Ishkk,,,,, takut pulak TED dengarnya
Ibubapa tak kisah ke anak-anak terdedah dengan bahaya ni?
Lagi satu dari segi kebersihan dan kesihatan kan tak elok..

Macam tadi dia sekolah
semasa waktu pulang, TED intai dari cermin kelas di tingkap 1
Mengucap panjang TED
sebabnya selamba membadak ajer budak2 yang Tahap 1
berkubang dalam lumpur dan air banjir di di padang sekolah
buatnya ada kilat petir tak nya jadi 'BBQ'
Siap ada aksi kuak lentang la..kupu-kupu la...
Baju,seluar dan kasut tak payah nak cakap lah..
Kalau lah di kalangan budak2 tu ada ADAM
agaknya TED pengsan la....

Pulaknya keadaan dijalan raya jadi sesak
Akibat banyak tempat air bertakung
Pulak tu pemandu2 kenderaan di KB ni kan
Tak reti-reti ke buka lampu..
Atleast pemandu lain nampak kenderaan kamu orang
Yang jenis tak sabar pun ramai
Sabor la banyak2..
TED ni pun kekadang datang juga angin gila..
Tapi beringat selalu...

Saturday, October 31, 2009

Children See and Do



Salam kepada rakan-rakan semua dan juga untuk yang pertama kali melayari blog ini.

Video yang TED paparkan ini sangat memberikan pengajaran dan mengajar diri ini juga.
Jadikan pedoman kepada yang ada anak-anak kecil terutamanya..

LAYAN....

Friday, October 30, 2009

SMILEYKIDZ Online Contest~ Senyuman Ceria Si Comel

Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

Entry kali ni TED dapat info dari Blog my Sis, AnggahIzza.
Macam best la pulak. Esok last day penyertaan.
Ted pun mencuba nasib dengan menghantar gambar
senyuman Adam Mami yang Ted rasa terbaik....



Nama Anak : ADAM BIN HASNOR RIZAL

UMUR ANAK : 1 TAHUN 8 BULAN
Menyusuri Tasik Putrajaya

Musim H1N1. Kena pakai mask di airport.
Besar mask dari muka Adam

Tuesday, October 27, 2009

Ani SUp Utara

Lokasi Ani Sup Utara
Berek 12[Jalan Hospital]
Balik sekolah hari Ahad yang lepas,
TED singgah ke Restoran Ani Sup Utara
Niat awalnya nak bungkus
tapi disebabkan tengok dan bau aroma sup nya
Terus labuhkan punggung dan makan di situ

Hadapan kedai.
Berhadapan dengan Mak Su Nab Nasi Air

Hiasan dalam kedai yang simple dan menarik
Fresh Orange- RM 2.80
Bihun Sup-RM4.00Daging banyak....

tambah sedap dengan sambal kicap

Berkenan dengan Latar belakang dan

Frame ALLAH MUHAMMAD ni. Macam nak buat

hiasan dinding kat rumah aje..

Tunggu ada rumah sendiri nanti....

Buat la lagi kalau nak rasa makan Kasut Ted

Pulang dari sekolah semalam, TED ke KWSP.
Parking kereta depan dengan The Store.
Selesai urusan, TED nampak 3 orang budak-budak
Burma/Myamar[minta sedekah punya budak]
sedang mengintai2 ke dalam 'DAJ' Ted..
Ted just 'usha' je dulu nak tengok apa budak2 ni buat.
Sambil-sambil tu TED masuk ke A&W untuk membeli nuggets untuk ADAM
Budak-budak tu ikut TED. Ted buat tak tau ajer
Malas nak di layan
Semasa depan kaunter A&W
budak2 ni cuba menagih simpati pelanggan yang sedang
memesan makanan.
Sampai di giliran TED, Ted hanya geleng dan buat tak tau ajer
TAPI
yang geram nya disebabkan TED buat 'dek'
dengan Buku Yassin di tangan dia
Di ketuk2 dekat lengan TED.
Apa lagi TED cengkam tangan budak tu.
Ingatkan dia takut kat TED
sebab TED dan keraskan suara
TETAPI ada ke patut
Simbol tangan 'F**K di 'hadiahkan' kat TED
eeeiii
MUJUR TED tak tampar aje
Ingat memang nak TAMPAR tapi memikir juga
ke tiga-tiga budak tu sama. Dah dihalau keluar
tapi simbol tangan F**K itu yang mereka tayangkan.
memang LAHA**U betul...
Kalau la TED serempak lagi budak-budak tu.. buat lagi macam tu
Korang tunggu lah rasa sedapnya
penangan kasut wedgie-wedges TED

Saturday, October 24, 2009

MAK dan IBU di KOTA BHARU

16 dan 17 Oktober 2009
Sempena cuti Sambutan Deepavali
Mak,Ibu,Uda dan keluarga datang bercuti ke Kota Bharu
TEd happy sangat-sangat
ADAM pun seronok coz dapat jumpa Ain,Shafiq dan Rafi

Tempat-tempat yang kami pergi
Pengkalan Kubor, Pantai Sri Tujoh,Pasar Siti Khadijah,
Pasar Malam Wakaf Che Yeh,Restoran Ulam Cikgu.
Tak sempat untuk ke Rantau Panjang kerana tak cukup masa.

Suka TED tengok pemandangan dari atas Pasar Siti Khadijah

MAK dan IBU melayan karenah ADAM
Di Stesen Keretapi Wakaf Bharu
ADAM dan AIN

ADAM dengan Nenek nya..
Sepatutnya Unyang tapi ADAM pandai panggil Nenek


Rakaman semasa minum petang dan makan
colek di Pantai SRi Tujuh