Tentang Ted

My photo
::Kota Bharu::, Malaysia
::ObSeS With My AdaM.Luv My Hubbie:: Luv My Family ::

Wednesday, September 16, 2009

Minggu ini punya cerita

Ada lagi 4 hari sahaja lagi
Umat Islam akan
Menyambut Aidilfitri
Sekejap sahaja rasaya berpuasa
Alih2 dah nak raya
Minggu ini agak tak terurus masa TED
Setelah tamat tugasan UPSR
Kena urus claim cikgu2 pulak..
Rata-ratanya guru yg bertugas itu guru2 'lama'
Tapi dalam menguruskan urusan 'claim'
Masih lagi salah dan salah...
dah buat tambah kerja orang pula untuk
membaiki kesalahan mereka
Yang keduanya pulak
Sibuk untuk menyiapkan tempahan
manik baju ibu mengandung..
Sebab rakan ini baik dengan TED
Tak sampai hati pula menolak permintaan beliau
untuk menjahit manik dan labuci di bajunya
2 pasang baju perlu disiapkan..
Ni pun mujur hampir siap dah.
Last touch-up aje.
Esok last day sekolah boleh la
beri pada nya
Projek kuih raya pun dah bermula
Kesian juga ke aika seorang
diri menguli tepung..
Tunggu TED habiskan jahitan
bolehla bantu aika nati ek..
Seperkara lagi langsir tingkap yang satu tu pun tak siap jahit lagi
Langsir bilik pun nak tukar baru
Baru je semalam beli di NAGOYA
Takpe, mudah je jahit langsir
Jahit lurus ajer...
Janji kain elok coraknya...

4 comments:

kakchik said...

selamat membuat persiapan raya ted. kakchik takde lah bersiap sangat, just bersihkan rumah je.

berapa lama cuti raya ted?

angah`izza said...

raya mana thn ni?
wahh..dh pandai jahit eh, bole la tempah nnt jahit manik..

Salam 'Aidilfitri.kemsalam kt abg bujal& famili.hug+kisses to my Adam~

HISHAM said...

salam,
dua pasang tu kira ok jgk. kakak lagi banyak jahit sampai tak cukup tidur. kesian abg tengok. nk tlg xblh cz xpandai gunting kain haha!! apa2 pun, abg nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR BATIN kepada Ted sekeluarga.

-T.e.d - said...

Kakchik:
Cuti seminggu. Bolehlah sakan raya. tapi kena bahagi 2 la.,KL-KB.Ted pun buat ala kadar.Simple n nice..hehee

Angah:
Alhamdulillah..boleh la dah nak menjahit n tekan pedal mesin jahit..huhuu blajar dr family di sini.Raya ni 1stday di kb then balik sana.

Abg Syam..,
Abg kena kursus juga tu.Tlg kakak. tapi takpelah kakak sepenuh masa menjahit..Ted buat suka2 n ikut permintaan je..
Salam Aidilfitri
Maaf Zahir yer..Batin tarak